Glasdeuren

Bent u op zoek naar een glazen pivoterende deur in uw interieur ?

Glas deuren zorgen voor een grote transparantie en zijn gekenmerkt door een gevoel van ruimtelijkheid. Een eye-catcher voor elk interieur.

Standaard uitvoering of maatwerk, we kunnen het allemaal.

Volglazen deuren bestaan uit gehard veiligheidsglas, glas dat na een voorbewerking een thermische behandeling heeft ondergaan in een oven waardoor het glas een hoge buig breek sterkte heeft en schok- en thermisch resistenter is. Tevens is het glas 5x sterker dan gewoon float glas, waardoor het bij breuk breekt in kleine onscherpe glasdeeltjes.   

Er kunnen heel wat in glassoorten mogelijk, denk hierbij aan satimat/gezuurd: glas dat behandeld werd met een bijtende vloeistof, waardoor het glas een matte uitzicht verkrijgt, zowel mogelijk aan 1- of aan beide zijde van het glasblad. Door de fijne structuur is het glas eenvoudig te onderhouden, grijs of donker grijs, glas dat in de massa is gekleurd, verkrijgbaar in zowel doorzichtige of gematteerde uitvoering of klare of extra klare beglazing met een zandstraal tekening of printing .  

Diverse uitvoeringen zijn mogelijk. Bij de zogenaamde pendeldeur bevinden de scharnieren zich aan de zijkant. Een duwtje tegen de deur voor het openen, sluiten gebeurd dan weer door een veer in het scharnier waardoor deze terug op het nulpunt valt. Een pivoterende deur is dan weer gekenmerkt door de boven-en onderaan bevestiging van de pivots/scharnieren, mogelijk met zowel een vloerpomp of hydraulische scharnier (Unica).

Heel populair is momenteel de “steel look”, deze pivoterende deuren worden gecombineerd met een zwart geanodiseerd aluminium kaderwerk, gecombineerd met of zonder glasverdelingen.